Matcha Nama Chocolate

Recipe adapted from Just One Cook Book:
Ingredients:
100g white chocolate
35g whipping cream
5g unsalted butter
1/2 tbsp matcha powder
Nguyên liệu:
100g so cô la trắng
35g kem whipping
5g bơ lạt
1/2 muỗng canh bột trà xanh

Method:
1. Chop up the chocolate into smaller pieces to aid melting process.
2. Warm up the whipping cream- do not boil. Add in the cut chocolate and butter. Keep stirring until all melted into a smooth mix.
3. Sift in the matcha powder and stir to achieve homogenous colour.
4. Pour into a container pre-lined with baking paper. Tap to bring up air bubbles, refrigerate for at least 4 hours before cutting up and serve. Sprinkle with extra matcha powder before serving.

Cách làm:
1. Cắt nhỏ sô cô la để dễ đun chảy.
2. Hâm nóng kem tươi- không nấu sôi. Khi nóng thì cho sô cô la đã cắt nhỏ và bơ vào. Khuấy đều cho tan hoàn toàn và mịn mượt.
3. Rây bột trà xanh vào và khuấy đều.
4. Chuẩn bị một khay hay hộp nhỏ, đổ hổn hợp sô cô la & kem tươi vào. Dàn đều và gõ nhẹ xuống mặt bàn vài cái cho vỡ bọt khí. Để lạnh ít nhất 4 giờ trước khi ăn. Nên cắt nhỏ thành từng miếng vuôn, rắc thêm bột trà xanh lên trên mặt trước khi ăn.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s