Mango Mousse/Bánh Mousse Xoài

Mango mousse cake

Building on the basic sponge cake, this mango mousse cake is another delightful variation. The rim of the cake is self – decorated and is made by baking a thin sponge layer with orange dots spreading evenly throughout it. It is then trimmed to the desired length and height then creating a wall to encase the whole cake. A circular sponge will form the base, topped with a thick layer of mango mousse made of fresh mango and whipped cream, to almost fill to the rim, then finished off with a thin layer of mango jelly and decorated with fresh mango.

Đây là một biến tấu từ bánh bông lan cơ bản bằng cách ghép đôi mousse xoài với bánh bông lan. Từ dưới lên sẽ là một lớp bông lan, kế đến là mousse xoài dày lên khoảng gần bằng chiều cao thành bánh, trên nữa là một lớp mỏng rau câu xoài và trang trí bằng xoài tươi. Riêng thành bánh cũng là bông lan nhưng rất “điệu” vì được tô điểm bằng những chấm bi tròn tròn màu cam, bao bọc quanh bánh. Với thành bánh này thì chiếc bánh không cần gì thêm mà vẫn đẹp 🙂
Hương vị rất nhẹ nhàng. Vẫn bông lan xốp tơi mịn pha lẫn với dịu ngọt của mousse xoài mát lạnh, rất tuyệt với một tách cà phê hay trà nóng.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s